Mi a csoki?
Ez komoly?
Csokiiii.... (Hmm) .Ennek a szónak a hallatán kevesen vannak, akiknek nem fut össze a nyál a szájában. Senki se lepődne meg, ha azt mondanám, hogy a csoki a kedvenc édességem. Persze gondolom többen is hasonlóan éreztek mint én. Egy kicsit kutakodtam az interneten, és majd lefordultam a székemről. HOGY MICSODA???? Mindenki úgy gondolja, hogy a csoki egy olcsó kis nyalánkság. Hát a fenéket!
Ezek itt a világ 10 legdrágább csokija. (és amikor azt mondom, drága, akkor azt úgy is értem!)
Hát, akkor jó hüledezést kívánok a cikkhez. ;) Mert az lesz bőven!
10. Amedei Porcelana, Amedei - 90 dollár - több mint 22.000 forint
Amedei Porcelana termékei speciális alapanyagból, egy szinte porcelánfinomságú, áttetsző kakaóbabból, a Criollóból készülnek. A csokoládéikkal elnyerték többek között a legjobb étcsokoládénak, illetve a legjobb kakaóbabnak járó díjat.
9. Grand Cru, Pierre Marcolini – 102.50 dollár - több mint 25.000 forint
Igazi csokihíresség Belgiumból. Indonéziából, Ecuadorból, Madagaszkárról, Venezuelából és Mexikóból származó, kiváló minőségű alapanyagokból készül. A csoki érdekessége, hogy hosszú munka előzi meg, a bonbonok ugyanis művészi igénnyel készülnek (ami látszik is).
8. Richart – 120 dollár - körülbelül 30.000 forint
Richart a legfinomabb étcsokoládét árulja vásárlóinak, egyedi ízesítéssel. És tényleg nagyon spéci, mert a citrusostól, a gyógynövényesen át, a gyümölcsösön keresztül, az ehető virágokkal, illetve fűszerekkel készült darabokig, mindenféle van. Ínyenceknek kötelező, de azért én kihagynám. (lásd:ára :))
7. Godiva "G" - egy font, azaz 0,45 kg 120 dollárba, vagyis körülbelül 30.000 forintba kerül
Itthon is jól ismert név a Godiva, a belga luxuscsokik között az egyik legnépszerűbb. Nos én akkor lemaradtam a korral, mert azt sem tudtam, hogy létezik olyan, hogy luxuscsoki. Az mit csinál, megmasszírozza a lábam vagy mi? 15 darab csokit tartalmaz egy csomag, olyan fantázianevekkel, mint a "mexikói forró csoki" vagy a "tasmániai méz". Hűha, jó hogy nem "talpmasszírozó kisjancs" :) ! A szív alakú bonbonoknak nehéz ellenállni - csak a csoki ára rettentheti el a magyar vásárlókat... (ÁÁÁ csak egy kicsit....)
6. Aficionado kollekció, The House of Grauer – 210 dollár - több mint 50.000 forint
Grauerék arról híresek, hogy finom csokikat, például Hawai Kona kévés (na az meg mi??) , vagy japán matcha teás (hogy mi van??) csokit is gyártanak, és a többi különlegességekről ne is beszéljünk. (mi jön még ezután?) Egy csomagban tizennégyféle csokoládét találunk.
5. Amedei Toscano Black Truffle Swarovski kristályos dobozban – 294 dollár - 73.000 forint
Az Amedei, a világ egyik legdrágább csokoládéit gyártó cége. A csokigolyókat pezsgővel töltötték, és ehető aranyforgácsokkal díszítették. A hülyének is megéri, nem? Csak besétálsz a boltba, és kérsz egy ilyen kristályos izét, azt kész.
4. DeLafee csokoládé ehető aranyozással – 508 dollár - 126.000 forint
Aranyművésznek is hívatja magát a svájci Delafee: a legkiválóbb ecuadori kakaóbabból gyártott csokoládéikat ehető arannyal vonják be. Aha, loogikus.. Hát miért is ne? Kérdés, hogy ennél a csokinál az étkezési aranyat vagy a minőségi csokoládét kell kifizetni?
3. Le Grand Louis XVI kollekció, Debauve & Gallais – 900 dollár - 224.000 forint
Sulpice Debauve királyi gyógyszerész 1800-ban nyitotta csokoládéüzletét Párizsban. Hogy éppen egy patikus kereskedett csokival? Ne feledjük, hogy akkoriban a csokoládét orvosságként is használták, számos nyavalya ellenszereként ismerték. (Aha, már én is hallottam ilyesmi szörnyű betegségekről, mint például a cukorláz, nem beszélve a csokisztrofóbiáról :)...) Mivel Debauve kreatív "csokoládégyáros" volt, az üzlet felfutott. A cég bőkezű a bonbonokból és csokoládé-különlegességekből.
2. Wispa Gold, Cadbury – 1.628 dollár - 405.000 forint
Kivételes darab. Aranypapír rejti az arany csokit. De most komolyan! Ez a cucc akkora mint a kisujjam és drágább mint az összes ruhám együttvéve! Aki megveszi az tud élni!
1. Chocopologie Chocolate Truffle, Fritz Knipschildt – 2.600 dollárba, azaz 647.000 forintba kerül 0,45 kilogramm-
Utolsónak jöjjön a legdrágább! 1999-ben kicsiny koppenhágai lakásában kezdett el csokikat készíteni Fritz Knipscildt. Egyre több megrendelést kapott, és olyan neveknek lett a beszállítója, mint Martha Stewart. 2005-ben már szárnyalt a biznisz, saját üzletet nyitott, és immár semmi sem állíthatta meg a terjeszkedésben... De a falak :) . Egyébként ez a csoki olyan pici hogy egy egér jóllakjon vele!
Fogadjunk lefagytatok! Kicsit ostoba aki ezeket megveszi... csak egy ici-picit! Kommenteljetek bátran! Melyiket kóstolnátok meg! Remélem tetszett a bejegyzés!
Pá-pá, avagy találkozzunk legközelebb is!